Комунальне підприємство "Турійська лікарня планового лікування"

Семінар по дифтерії

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України в державі з зафіксовано 20 випадків дифтерії, з них  - 18 у жовтні місяці. 5 хворих з діагнозом «дифтерія» зареєстровано у Закарпатській області, 2 випадки в Києві та 1 випадок в Тернопільській області. Ще 10 осіб в Закарпатській області є носіями інфекції.

У зв’язку із загостренням епідеміологічної ситуації із дифтерії в Україні 27 листопада лікарем –інфекціоністом Маковецькою Людмилою Йосипівною в конференц-залі Турійської ЦРЛ було проведено семінари з питань діагностики, лікування та профілактики даного захворювання. А на наступний день за участі завідуючої мікробіологічною лабораторією Ковельського міськрайонного лабораторного центру МОЗ України Томчук Лілії Яківни було проведено семінар-навчання з питань правильного відбору матеріалу від хворих для подальшого лабораторного дослідження. На даний захід також були запрошені працівники первинної медико-санітарної допомоги.

Нагадаємо, що самим дієвим методом профілактики захворювання на дифтерію є щеплення, які проводяться у віці 2, 4, 6, 18 місяців, 6,16 років та в подальшому через кожні 10 років