Комунальне підприємство "Турійська лікарня планового лікування"

На щотижневій нараді у райдержадміністрації

Про проведення роботи по протидії ВІЛ-інфекції /СНІД проінформував сьогодні 14 травня 2019 року на що вівторковій нараді з керівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, окремих установ, підприємств та організацій району головний лікар КНП «Турійська центральна районна лікарня» Мельничук Петро Мефодійович.

 

У КНП «Турійська районна центральна лікарня» здійснюється контроль за дотриманням норм протиепідемічного режиму.       

Протягом І кварталу 2019 року проведено заняття з медичними працівниками закладу, проводилась робота по формуванню толерантного ставлення до людей, що живуть з ВІЛ. На базі кабінету інфекційних захворювань функціонує кабінет «Довіра», де проводиться ДКТ (добровільне консультування та тестування на ВІЛ) лікарями ЦРЛ . Проводиться активна роз’яснювальна робота направлена на розширення доступу різних категорій населення (особливо груп ризику) до системи ДКТ.

Станом на 01.04.2019 року ДКТ пройшли 365 осіб (без донорів та вагітних). Позитивних випадків не виявлено.

В КНП «Турійська центральна районна лікарня» ВІЛ-інфіковані проходять обстеження : ЗАК, біохімічний аналіз крові , ЗАС, RWRgОГК, ЕКГ, оглядаються вузькими спеціалістами , при потребі проводиться УЗД та ФГДС.

Всього в закладі під медичним наглядом перебуває двоє дітей, народжених від ВІЛ –позитивних матерів. Діти проходять обстеження до виповнення їм 18 місяців.

Проводилось обстеження на ВІЛ у 56 вагітних жінок.

Здійснюється контроль АРВ –лікування визначення рівня СД4 та вірусного навантаження в КЗ «Волинський ОЦПБ-СНІД».

Хоспісна допомога людям , що живуть з ВІЛ у 2019 році не надавалась.

    

Відділ інформаційно-внутрішньої політики та

організаційної роботи апарату райдержадміністрації