Комунальне підприємство "Турійська лікарня планового лікування"

Всесвітній день боротьби з поліомієлітом

Щороку 24 жовтня відзначають Всесвітній день боротьби з поліомієлітом. Цей день заснований за ініціативи міжнародної організації Rotary International, щоб привернути увагу світової спільноти до проблеми захворювання на поліомієліт, який можна попередити за допомогою вакцинації.

У Луцьку в межах відзначення Всесвітнього дня боротьби з поліомієлітом влаштують забіг, конкурс дитячих малюнків, перегляд 3D фільму та інші заходи.

Дійство відбудеться 27 жовтня на Театральному майдані, початок о 9:30, — повідомили організатори.

Тема акції — запобігання поліомієліту. Вона є актуальною для України, оскільки досі перебуває в переліку країн, де зберігається ризик спалаху поліо через низький рівень охоплення щепленнями.

Окрім забігу, на Театральному майдані відбудеться конкурс дитячих малюнків, перегляд 3D фільму, майстер-клас «Числографіка» та виступи на тему вакцинації.

Також 24 жовтня відбудуться лекції в Луцькому та Ківерцівському медичних коледжах. Тго ж дня в школах Луцька відбудться уроки на тему «Всесвітній Поліо День».

«Ми закликаємо усіх, кому небайдужа безпека наших дітей і суспільства в цілому, долучитися до відзначення Всесвітнього дня боротьби з поліомієлітом, щоб сприяти вирішенню проблем з доступністю вакцини та роз’ясненню батькам важливості профілактичних щеплень від поліо. Ми наближаємось до історичного моменту – знищення (ерадикації) вірусу поліомієліту на планеті Земля! Проте нам залишився один крок – зробити щеплення своїм дітям, щоб не залишити жодного шансу для вірусу», — кажуть організатори.

Ініціатор проведення заходів до Всесвітнього дня боротьби з поліо в Україні – Ротарі в Україні, партнер — ГО «Батьки за вакцинацію» за підтримки Департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради.

 

інформація з сайту Управління охорони здоров'я Волинської облдержадміністрації

http://www.uoz.volyn.ua/vsesvitniy-den-borotbi-z-poliomiyelitom-3/