Комунальне підприємство "Турійська лікарня планового лікування"

Проведено засідання колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації

Проведено засідання  колегії управління охорони  здоров’я облдержадміністрації під час якого про стан надання медичної допомоги населенню міста Нововолинська прозвітували головний лікар Нововолинської центральної міської лікарні Віктор Мороз та головний лікар комунального некомерційного підприємства “Нововолинський центр первинної медико-санітарної допомоги Нововолинської міської ради Волинської області” Ольга Попіка.

Станом на 01.01.2019 року  чисельність населення міста Нововолинськ становила 58 806 осіб, з них дорослі старше 18 років 46 539 осіб, в тому числі 25 775 жінок,  та 10 267 дітей.

Нововолинська центральна міська лікарня обслуговує населення міста та селища Благодатне, яке є його адміністративною одиницею, а також жителів навколишніх сіл і районів. Лікарня забезпечує надання  вторинного (спеціалізованого) рівня медичної допомоги в умовах цілодобового стаціонару, денного стаціонару та поліклініки.

Пріоритетними напрямками в роботі лікарні є охорона здоров’я матері та дитини, діагностика та лікування серцево-судинних захворювань, лікування хірургічної та травматологічної патології з використанням новітніх технологій.

 

В межах отриманих бюджетних коштів та додаткових асигнувань щороку оновлюється матеріально-технічна база лікарні, що дає можливість покращувати якість надання медичної допомоги населенню міста.

Закуплено сучасний  бронхоскоп, фіброгастроскоп, ректороманоскоп, високочастотний хірургічний апарат, узд-датчики для відділення функціональної діагностики, обладнання для оперблоку, акушерсько-гінекологічного, реанімаційного, фізіотерапевтичного, рентгенологічного відділень, лабораторії,  хірургічного відділення поліклініки.

Особлива увага приділяється дітям-сиротам та дітям, які залишились без батьківського піклування. Налагоджена співпраця з оздоровчим центром „Ковчег” та з групою самодопомоги для батьків, які мають дітей-інвалідів у віці до 18 років при міській суспільній службі.

Про стан надання медичної допомоги дітям з інвалідністю у Володимир-Волинському, Горохівському і Ковельському районах доповіла   Людмила Рожко головний спеціаліст(з педіатрії) відділу організації надання медичної допомоги та режимно-секретної роботи управління  охорони  здоров’я  облдержадміністрації.

Генеральний директор Волинського обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання Іван Нискогуз розповів присутнім про використання ліжкового фонду ОТМПО та проведення контрольованого лікування хворих на амбулаторному етапі, ведення електронного реєстру хворих на туберкульоз.

      Про виконання рішення колегії управління охорони  здоров’я облдержадміністрації  від 29 березня 2018 року №2/4 «Про готовність інфекційних стаціонарів Любомльської ЦРЛ та Камінь-Каширської ЦРЛ до надання допомоги хворим з особливо-небезпечними інфекціями»  доповів заступник  начальника – начальник відділу медичних кадрів та планування управління охорони здоров’я   облдержадміністрації  Валерій Руцький   

Колегія розглянула ряд інших робочих питань, робота визнана задовільною.

Управління охорони здоров'я Волинської облдержадміністрації