Комунальне підприємство "Турійська лікарня планового лікування"

На щотижневій оперативній нараді з лікарями 11.07.2018

Цього тижня на нараду було запрошено начальника Турійського відділення поліції майора поліції Дружука Анатолія Анатолійовича, з яким обговорювались окремі моменти співпраці між нашими службами. На порядку денному стояло питання щодо подання медичними працівниками повідомлень в поліцію про випадки тілесних ушкоджень кримінального характеру.

Дане питання регулюється спільним наказом Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства охорони здоров’я України від 06.07.2016  № 612/679 «Про порядок обліку фактів звернення та доставлення до закладів охорони здоров’я осіб у зв’язку із заподіянням їм тілесних ушкоджень кримінального характеру та інформування про такі випадки органів і підрозділів поліції».

Тому що від своєчасності надходження інформації залежить, як швидко і в якому обсязі працівники поліції зможуть відреагувати, знайти і притягнути до відповідальності винного у вчиненні ушкоджень потерпілому. Хоч часто буває і «підводне каміння» - постраждалі часто приховують винуватця, кажучи що травму отримали з власної необережності (впав, послизнувся, тощо). Або взагалі можуть давати завідомо неправдиву інформацію – наприклад скаже, що зламав руку під час падіння, а при цьому в людини по всьому тілу множинні синці. Чи наприклад є підозра щодо скоєння особою суїциду – також обов’язкове повідомлення, щоб виключити чи підтвердити можливу кримінальну складову, яка передбачена статтею 120 Кримінального кодексу України – доведення до самогубства.

І після обговорення та вирішення окремих спірних питань знайшли спільну думку щодо даної проблеми.