Комунальне підприємство "Турійська лікарня планового лікування"

День медичного працівника 2018

15 червня медики Турійщини відзначили своє Професійне свято, що припадає на третю неділю червня.

У холі поліклінічного відділення ЦРЛ лікарів, сестер медичних, фельдшерів та інших представників найгуманнішої професії зустрічав піснею аматорський народний колектив ковельської музичної школи „Награш”. Пісні, влучні жарти ведучого замінили офіційну частину свята. Навіть гостей, які вітали його винуватців, представляли з іскринкою доброго гумору, а привітання медиків і вручення їм нагород були щедро пересипані ліричними й жартівливими українськими піснями, віршами й квітами.

Першим до слова запросили депутата обласної ради Вячеслава Рубльова. Від фонду „Тільки разом" він подарував сумки медика, оснащені найнеобхіднішим, представникам сільських закладів, всім учасникам урочистості адресував слова вдячності й найкращі побажання.

Далі вітали медпрацівників Турійщини очільники нашого району Орест Василишин та Ольга Черен. Орест Васильович коротко охарактеризував хід реформи в галузі й запевнив медиків, що не залишаться без підтримки влади, також він високо оцінив їхній професіоналізм і згуртованість чималого колективу.

Щоб держава завжди поверталась до медиків обличчям, щоб вирішувалися їхні проблеми й усі зміни проходили легко, бажала присутнім на урочистості Ольга Черен. Керівники району вручили Почесну грамоту головному лікареві Турійської ЦРЛ Петру Мельничуку з нагоди 25-річчя його професійної діяльності на цій посаді та за вагомі заслуги на ниві охорони здоров’я. Далі голова райдержадміністрації нагородив Почесними грамотами завідувача хірургічного відділення ЦРЛ Любомира Валіхновського, лікаря-рентгенолога Руслану Гвоздецьку, лікаря-хірурга Івана Положевця, працівника лабораторії Ніну Бешту, завідувача Новодвірського ФАПу Марію Деменчук, сестру медичну Турійської амбулаторії Ірину Сиротюк та завідувача Обенижівського ФАПу Наталію Поліщук. Ольга Черен вручила Почесні грамоти голови районної ради завідувачу терапевтичного відділення ЦРЛ Марії Валіхновській, економісту центру ПМСД Олені Вдовиченко, завідувачу Мокрецького ФАПу Нелі Гарбар, лікарю-невропатологу ЦРЛ Наталії Козаченко, завідувачу Туропинського ФАПу Альбіні Мартинюк, сестрі медичній фізіотерапевтичного відділення Галині Троян та молодшій медичній сестрі приймального відділення Раїсі Стичук.

Про людяність та професіоналізм турійських медиків, які не лише допомагають своїм землякам відновити здоров’я, а й завжди підтримують морально, говорив Турійський селищний голова ОТГ Олексій Безсмертний. Він відзначив подарунками старшу сестру медичну ЦРЛ Оксану Шумак, лікаря-педіатра Людмилу Кравець та інших медпрацівників, зокрема Марину Личманюк, Ольгу Луцюк, Наталію Поляк, Наталію Близнюк.

Від душі вітав свій колектив, колег та ветеранів медицини гоповний лікар Турійської ЦРЛ Петро Мельничук. Він пригадав, що Турійська районна лікарня має більш як п'ятдесятилітню історію і весь цей час вона трималася на сумлінних медичних працівниках різних поколінь, які, перебуваючи на варті здоров’я своїх земляків, дбали й про комфортні умови в лікарні. Петро Мефодійович дякував їм усім за невтомну працю. Він висловив впевненість, що й у майбутньому Турійська ЦРЛ буде серед кращих медзакладів та служитиме людям. І знову вручали нагороди.

Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної ради за вагомі досягнення в праці нагородили лікарів Володимира Берестюка і Ростислава Вдовиченка. Грамоти управління охорони здоров'я ОДА отримали завідувач Купичівської амбулаторії Юлія Заровецька та завідувач ФАПу села Маковичі Аліна Громовчук. Грамотами Турійської ЦРЛ були нагороджені лікар-анестезіолог Віталій Миронов, лікар-дерматолог Олександра Кашуба, лікар-отоларинголог Дарія Овчиннікова, секретар-друкарка Мирослава Хільчук, інженер комп’ютерних систем Дмитро Майданський, сестри медичні Оксана Білецька, Оксана Цицюк, Любов Кузьмич та молодші сестри медичні Марія Мороз, Тетяна Підгайна, Раїса Мірза, кухонний працівник Галина Косюк. Грамоти Турійського Центру ПМСД отримали Оксана Андріюк - завідувач інформаційно-аналітичного кабінету, Леся Каліщук - молодша сестра медична Новосілківського ФАПу, Наталія Книш - старша сестра медична Луківської амбулаторії, Валентина Ковальчук - завідувач Соловичівського ФАПу та старший інспектор з кадрів Олена Михальчук.

 Щоб все хороше, зроблене з душею та натхненням, поверталося до людей у білих халатах сторицею, - щиро побажав головний лікар Ценру ПМСД Сергій Кашуба. Від нього мікрофон перейшов до багаторічного очільника профспілки медиків Ростислава Вдовиченка, він до гарних слів привітання додав нагороди колегам, які в нинішньому році відзначили 25-річчя професійної діяльності. Отож вітали з такими вагомими датами головного лікаря Петра Мельничука, завідувачку інфекційного відділення ЦРЛ Людмилу Маковецьку, завідувача реанімаційного відділення Сергія Маковецького, сестру медичну хірургії Ольгу Дудар, сестру медичну поліклініки Оксану Панчук, завідувача ФАПУ Макович Аліну Громовчук, фельдшера Свинаринського ФАПу Наталію Бінюк. Були також відзнаки для активістів профкому Нелі Федорук, Юрія Марчука та для молодих членів профспілки, які поповнили колектив медиків у нинішньому році.

На урочистому заході вшанували й ветерана медицини нашого району Станіславу Вікторівну Назарук.

Урочистість продовжувалась далі, звучали пісні-присвяти, зокрема тим лікарям та медичним працівникам, які виконують свою непросту місію на сході України. Були спогади, жарти, розмови, адже медики не часто збираються разом, у них завжди на першому плані робота, на них чекають люди...