КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ТУРІЙСЬКА ЛІКАРНЯ ПЛАНОВОГО ЛІКУВАННЯ"

На нараді в голови райдержадміністрації

Про стан надання медичної допомоги дітям з інвалідністю та дітям з особливими потребами в реабілітаційному центрі комунального некомерційного підприємства «Турійська центральна районна лікарня» Турійської районної ради. на щовівторковій нараді з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, окремих установ, підприємств та організацій району, 12 березня 2019 року, проінформував Мельничук Петро Мефодійович, головний лікар комунального некомерційного підприємства «Турійська центральна районна лікарня» Турійської районної ради.

         У своєму виступі головний  лікар зазначив, що забезпечення дітей з інвалідністю реабілітаційними послугами – один з актуальних питань в роботі педіатричного відділення Турійської центральної районної лікарні.

         З вересня 2014 року в Турійській центральній районній лікарні  функціонує палата для реабілітації дітей з особливими потребами. У відділенні виділено 2 ліжка. Реабілітаційна палата відкрита з метою наблизити до хворих дітей можливість отримати відновне лікування по місцю проживання та доповнити лікування, яке діти отримують в реабілітаційних центрах.

         Кімната реабілітації оснащена дитячим куточком СТ-002, який складається із шведської міні-стінки, каната, гімнастичних кілець, також є велотренажер «Малявка» для дітей 2-4 років, «Юніор» для дітей 5-8 років, тренажер «Повітряна прогулянка», «Чарівна доріжка», м’ячі різного діаметру, гімнастичні палиці. В ігровій кімнаті розміщено набір ігрових меблів та кульковий басейн, що використовується для пасивного тактичного масажу. Заняття з лікувальної фізкультури проводить інструктор, який пройшов навчання в санаторії «Дачний».

         У 2018 році на обліку знаходиться 93 дитини з інвалідністю, з них 32 дитини з руховими порушеннями.

         Проліковано в реабілітаційній палаті педіатричного відділення у 2018 році 54 дитини.

         У січні - лютому 2019 року направлено на оздоровлення в реабілітаційну палату – 5 дітей з інвалідністю.

Відділ інформаційно-внутрішньої політики та

організаційної роботи апарату райдержадміністрації