Комунальне підприємство "Турійська лікарня планового лікування"

На Волині відкрили обласний перинатальний центр

Урочисте відкриття «Волинського обласного перинатального центру» відбулося 18 липня 2019 року. На довгоочікуване свято відкриття завітало чимало люду, зокрема представники влади області, міста, галузі охорони здоров’я, місцеві жителі. Серед них – т.в.о. голови облдержадміністрації Олександр Киричук.

Слід зазначити, що будувати заклад розпочали ще у 2001 році. Загалом на зведення та введення в експлуатацію пішло понад 228 мільйонів гривень, з яких 117 – з обласного бюджету. Вартість будівництва вартувала 138 млн грн, обладнання – 90 млн грн. Тож, вітаючи присутніх зі святом голова Волинської обласної ради Ігор Палиця подякував депутатам будівельникам і медикам, що спільними зусиллями вдалося завершити довгобуд.

Окрім того, від фонду В.Пінчука «Колиска надії» надійшло медичне обладнання для оснащення відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених на 6,9 млн грн та 1 млн грн отримано від фонду І.Палиці «Тільки разом».

- Немає нічого важливішого за людське життя. Розвиток медицини та медичної інфраструктури – наш обов’язок. Нині ми бачимо сучасний та високотехнологічний заклад і важливо, що тут працюватиме 400 людей медичного персоналу. Бажаю тим, хто працюватиме тут, сил, терпіння і милосердя, - привітав присутніх Олександр Киричук.

Як розповіла в.о. генерального директора центру Ірина Горавська, у структурі перинатального центру є консультативне-діагностичне відділення та акушерського-гінекологічний стаціонар.

- Наш заклад третього рівня надання перинатальних послуг. Відповідає усім вимогам і будівлею, і оснащенням. Розрахований на 3 тисячі пологів в рік, на 200 відвідувань у зміну в поліклінічному відділенні. Структура закладу складається з акушерсько-гінекологічного стаціонару, поліклінічних відділень. В стаціонарному корпусі наявні такі відділення як екстрагенітальної патології, патології вагітності, анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених та для жінок, 11 сучасних пологових залів у половому відділенні з двома акушерськими операційними, відділення післяпологове, де знаходитимуться мами з дітками і суперсучасне гінекологічне відділення. Це надія цього закладу, адже там лікуватимуть важкі форми безпліддя сучасними репродуктивними технологіями, - відзначила Ірина Горавська.

Опісля усі присутні мали змогу оглянути приміщення зсередини. Варто зазначити, що побачене справді вражає, особливо сучасне та потужне обладнання.

До слова, демонструючи палати, операційні та обладнання, лікарі розповіли, що перші пологи у перинатальному прийматимуть вже у серпні місяці поточного року.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.