Комунальне підприємство "Турійська лікарня планового лікування"

Міжнародний день захисту дітей

Щорічно в Україні і світі відзначається радісне і веселе дитяче свято – Міжнародний день захисту дітей. Він святкується 1 червня і у 2019 році припадає на суботу – вихідний день. Примітно, але напередодні, 31 травня, у багатьох школах України пролунав останній дзвінок, і діти в ці вихідні можуть продовжувати святкувати прощання зі школою та початок літніх канікул. Так що святковий настрій подвоюється.

А це означає, що в нинішньому році у вас є відмінна можливість присвятити всі вихідні родині і дітям, приємно провести час, радувати своїх дітей подарунками та сюрпризами, адже вони їх так люблять!

Вперше свято дітей почали відзначати в далекому 1950 році. Воно було засноване 70 років тому, в листопаді 1949 року в Парижі рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок.

Заходи цього дня покликані звернути увагу громадськості на соціальний захист прав дитини в області виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від національності, суспільного походження, майнового стану та інших факторів. Суспільство, уряд країн, батьки та громадські організації повинні сприяти визнанню та здійсненню прав дітей. Україна 1 червня відзначає відразу два офіційних дитячих свята – на державному та міжнародному рівні.

День захисту дітей в Україні – це загальнонаціональне свято, яке також покликане привернути увагу людей до проблем дітей. Воно було організоване за указом президента від 30 травня 1998 року на підтримку ініціативи Міністерства України у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей "Україна – дітям".