Комунальне підприємство "Турійська лікарня планового лікування"

Підсумки роботи за 2018 рік

27.02.2019 року в конференц-залі КНП «Турійська ЦРЛ» ТРР відбулась підсумкова медична рада про підсумки діяльності закладів охорони здоров'я району за 2018 рік.


Виступали головний лікар КНП «Турійська ЦРЛ» ТРР Мельничук Петро Мефодійович, головний лікар КНП «Центр ПМСД» ТРР Кашуба Сергій Миколайович та як співдоповідачі Кафка Ярослав Францович – заступник головного лікаря ЦРЛ по медичній частині, Рига Зінаїда Петрівна – зав.поліклінікою
Було відмічено, що в районі погана демографічна ситуація. Так протягом останніх років загальна чисельність населення постійно зменшується (26043 у 2018 проти 28674 у 2000р).
Середня тривалість життя населення району 70,7 років, при цьому жінки живуть довше, як чоловіки – 76,6 і 65 років відповідно.
Основні показники роботи по стаціонарній та амбулаторній медичній допомозі знаходяться на рівні середніх за попередні роки.
Впроваджено в роботу нові методи лікування та діагностики.
Тяжким залишається вирішення кадрового питання. Багато спеціалістів, як і по всій Україні, у зв’язку з низьким рівнем заробітних плат виїжджають з України чи взагалі покидають медицину.
Фінансування лікарні порівняно з минулим роком збільшилось на 8,5%, однак дефіцит бюджету, порівняно з розрахунковим, становив 631тис.грн.
Спостерігається тенденція до зростання суми позабюджетних коштів, так в минулому році їх кількість була 949,5тис.грн.
На зміцнення матеріально-технічної бази було використано 1 млн. 230 тис. 600 грн. Так було отримано в лабораторію 3 аналізатори крові (гематологічний, біохімічний та коагулометр) на загальну суму 338,5тис.грн. Для проведення фізіотерапевтичних процедур - апарат для електростимуляції та ультразвукової терапії Soleo SonoStim, вартістю 82тис. грн. В операційну було придбано електровідсмоктувач та кисневий концентратор на суму 232,2тис.грн.
Останні роки гостро стояло питання забезпечення резервного електропостачання на випадок відключення подачі електромережею, і минулого року  було виділено 190тис.грн з бюджету розвитку на придбання нового дизель-електрогенератора.
Завдяки впровадженню державної програми «Доступні ліки», згідно якої сімейні лікарі виписують рецепти на певні препарати для лікування серцев-судинної системи, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми, жителі району змогли отримати безкоштовно ліки на суму 673,3тис.грн.
У зв’язку з проведенням медичної реформи та реорганізацією лікарні в комунальне некомерційне підприємство, на 2019 рік заплановано переоформлення ліцензій (на медичну практику та наркотики), проходження акредитації та підписання договору з НСЗУ.