Комунальне підприємство "Турійська лікарня планового лікування"

Медики відзвітувались про свою роботу в 2016 році

10.02.2017 року в конференц-залі Турійської ЦРЛ відбулась медична рада про підсумки діяльності закладів охорони здоров'я району за 2016 рік.

В нараді брали участь Марчанчин Леонід Володимирович – перший заступник голови райдержадміністрації, Корецька Ніна Антонівна – керуюча справами районної ради, та представник від управління охорони здоров'я Волинської облдержадміністрації – Бабін Ігор Олександрович, головний спеціаліст по хірургії.

Виступали головний лікар Турійської центральної районної лікарні Мельничук Петро Мефодійович та головний лікар КЗ «Турійський центр первинної медико-санітарної допомоги» Кашуба Сергій Миколайович.

Було відмічено, що в районі погана демографічна ситуація. Так протягом останніх 10 років загальна чисельність населення зменшилась на 1342 чоловік. А у зв'язку з важкою економічною ситуацією в державі та подіями на сході жінки стали менше народжувати, так якщо протягом останніх 10 років в середньому в рік народжувалось 355 дітей, то у 2015р – 307, а у 2016 році народилось лише 254 дитини.

Слід відмітити зниження рівня захворюваності на туберкульоз – 64,1 на 100тис. населення у 2016 році проти 87,05 у 2015р. Причому реальний показник міг би бути ще нижчим, оскільки 5 хворих прибули з-за меж району.

Основні показники роботи по стаціонарній та амбулаторній медичній допомозі знаходяться на рівні середніх за попередні роки.

Знизилось фінансове забезпечення по харчуванню та медикаментах, що пов'язано зі зменшенням фінансування галузі в цілому. Значно зросли витрати на енергоносії через збільшення їх вартості. Не краща ситуація чекає на нас (і всю медицину України) і в поточному році.

Також проблем добавилось у зв'язку з недолугою реформою,  яку затіяло Міністерство охорони здоров'я. Адже вона відірвана від реалій нашого життя. Та будемо сподіватись на краще.