Комунальне підприємство "Турійська лікарня планового лікування"

Турійську ЦРЛ акредитували як «Лікарня, доброзичлива до дитини»

05 грудня 2017 р. групою обласних експертів у складі Куран О. І. – національний експерт, заступник головного лікаря КЗ «Луцький клінічний пологовий будинок», Мельничук О. А.  лікар-неонатолог ВОДТМО в рамках подальшого впровадження розширеної ініціативи «Лікарня доброзичлива до дитини» була проведена оцінка структурних підрозділів Турійської ЦЛР на відповідність статусу «Лікарня, доброзичлива до дитини».

Це означає, що в Турійській ЦРЛ активно проводиться пропаганда на підтримку грудного вигодовування населенням на всіх рівнях надання медичної допомоги мамам та діткам, а саме: в жіночій консультації, дитячому відділенні, дитячій консультації. Мета цієї роботи – активне впровадження 12 принципів успішного грудного вигодовування, які рекомендуються ВООД, ЮНІСЕФ.

Грудне молоко – це ідеальна їжа для малюка першого року життя , це продукти створені самою природою. Тому в нашій лікарні велика увага приділяється становленню грудному вигодовуванню. Кожна жінка, яка готується стати мамою, починає своє навчання з відвідування школи вагітних при жіночій консультації, на заняття приходять з чоловіками, готуються до партнерських пологів.

Годування груддю поліпшує стан здоров’я і матері і дитини, як у короткочасній, так і у тривалій перспективі, знижує малюкову смертність. Педіатричне відділення Турійської ЦРЛ активно підтримує грудне вигодовування діток, створюючи всі належні умови – в палатах тепло, затишно, у відділенні проведений ремонт. Медичний персонал систематично проходить навчання по підтримці грудного вигодовування.

Чітке виконання «12 принципів» до вдалого грудного вигодовування забезпечує сприятливі шляхи, що дають можливість жінці здійснювати свій намір годувати груддю з першої години життя немовляти, підтримувати виключно грудне вигодовування на протязі 6-ти місяців, продовжувати годування дитини груддю до кінця першого року життя, а при можливості і до 2 років.

За час втілення програми по підтримці грудного вигодовування частка виключно грудного вигодовування значно зросла.

За статистикою в Турійському районі 65% наших мам зберігає грудне вигодовування, як мінімум, до 6-місячного віку дитини.