Комунальне підприємство "Турійська лікарня планового лікування"

4 лютого відзначається міжнародний день боротьби з раком

4 лютого відзначається міжнародний день боротьби з раком, і тому щотижнева оперативна нарада з лікарями, яка відбулась 07.02.2018 р. була присвячена проблематиці онкологічної захворюваності в районі.

Виступала Гонтарук Валентина Юхимівна, яка доповіла про те, що в Україні протягом 2017 року зареєстровано понад 160 тисяч первинних хворих на рак. Кожен 50-й українець онкохворий. Проблема раку стоїть неймовірно гостро. Щогодини на Україні вмирає 10 людей уражених раком. Особливо невтішна ситуація в сільській місцевості, адже у селян захворювання виявляють в ІІІ-ІV стадіях, коли вже неможливо вилікуватись.

На Волині зареєстровано 2720 первинних хворих,  а це становить 7 випадків щоденно. В області померло 1489 хворих на рак.

По Турійському району за 2017 рік взято на облік  64 первинних хворих, з них у 13 чоловік під час профілактичних медичних оглядів. Померло в районі 42 онкохворих. Всього на обліку знаходиться 460 хворих.

В Турійській ЦРЛ добре налагоджено обстеження людей з метою виявлення онкологічних хвороб за допомогою УЗД, гастрофібродуоденоскопії, рентгенологічно, лабораторно. Кабінет патології шийки матки оснащено кольпоскопом, працює чоловічий оглядовий кабінет.