Комунальне підприємство "Турійська лікарня планового лікування"

Новини

Чи шкідливо готувати овочі в мікрохвильовці

Дата створення: 14:46 04.03.2019

Після нагрівання в мікрохвильовці їжа не стає менш поживною. Навпаки — готування в мікрохвильовці краще зберігає деякі корисні речовини, наприклад, водорозчинні вітаміни. Розповідаємо, чому. 

Підсумки роботи за 2018 рік

Дата створення: 14:48 27.02.2019

27.02.2019 року в конференц-залі КНП «Турійська ЦРЛ» ТРР відбулась підсумкова медична рада про підсумки діяльності закладів охорони здоров'я району за 2018 рік.

Доступні ліки за електронним рецептом

Дата створення: 14:37 26.02.2019

Уряд запроваджує новий, більш зручний механізм отримання «доступних ліків» – за електронним рецептом. Вже з квітня лікарі будуть виписувати тільки е-рецепти на ліки, що включені до урядової програми «Доступні ліки». Е-рецепт дозволить пацієнтам отримувати потрібні їм ліки в будь-якій аптеці, що увійшла в програму, незалежно від того, в якому місті чи селищі був виписаний рецепт. Препарат, виписаний лікарем, наприклад, у Львові, можна буде без проблем отримати за е-рецептом в аптеці Києва чи Одеси.

«Доступні ліки»

Дата створення: 14:41 23.01.2019

1 квітня 2017 року в Україні стартувала урядова програма «Доступні ліки», згідно якої пацієнти можуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою. За цей час програма вже довела свою дієвість.

Дайджест змін в охороні здоров'я № 13

Дата створення: 13:33 02.01.2019

Подарунки від Святого Миколая

Дата створення: 09:34 20.12.2018

Держава не може допомогти всім хворим на гостру хворобу нирок. Це визнали у Міністерстві охорони здоров’я України. Наразі близько 3,5 тисяч хворих лікуються методом гемодіалізу (очищення крові при гострій і хронічній нирковій недостатності), і це лише 15–-20% від усіх пацієнтів, які потребують такого лікування. І щороку їхня кількість зростає на 5 тисяч осіб, за словами директора Інституту нефрології АМН України Миколи Колесника. В Турійському районі на сьогоднішній день є 7 осіб, які потребують гемодіалізу.

Зустріч з меценатами

Дата створення: 14:04 07.12.2018

У Турійській районній лікарні медперсонал закладу спільно із депутом обласної ради В’ячеславом Рубльовим обговорили потреби установи та майбутню спільну роботу. Зустріч відбулася 28 листопада в конференц-залі закладу.  Виступили лікарі ЦРЛ з подякою за отримане обладнання та розказали про окремі випадки, коли завдяки йому вдалося не тільки вилікувати, а й врятувати людям життя – а це головне в нашій роботі. «Ми завжди виконуємо обіцяне, – зазначив радник голови обласної ради В’ячеслав Рубльов. – Однозначно будемо допомагати медзакладу, хоча, на жаль, нам не все по силам. Поступово намагаємося сприяти у придбанні сучасної техніки та виконанні косметичних ремонтів. Усе залежить від активності працівників. Якщо кожен буде якісно виконувати роботу і проявляти ініціативу, тоді буде результат». Вячеслав Рубльов закликав медичних працівників стимулювати районну владу до співпраці з облрадою,  «Ініціативний колектив, який працює над підготовкою проектів спільно з фондом Ігоря Палиці «Тільки разом», може взяти участь у конкурсі та залучити кошти обласного бюджету для вирішення нагальних проблем закладу. Спільними зусиллями будемо на прикладі Волині показувати, чого можна досягати в Україні та разом змінюватимемо нашу країну на краще», – підсумував він.

На щотижневій оперативній нараді

Дата створення: 13:53 07.12.2018

21 листопада  начальник Володимир-Волинського відділення управління виконавчої дирекції Фонду у Волинській області  Г.Цаль-Цалко  взяв участь у нараді з лікарями Турійської центральної районної лікарні та Турійського ЦПМСД. Були обговорені питання щодо порушень при оформленні бланків листків непрацездатності та нарахування страхових виплат, а також про основні аспекти реабілітаційного лікування за рахунок коштів Фонду соціального страхування.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, МОЗ України та Нацслужба здоров’я презентували план трансформації медичної системи на 2019 рік

Дата створення: 13:51 19.11.2018

У наступному році на медичну систему України чекає масштабна трансформація. Стартує впровадження нової моделі фінансування на рівні спеціалізованої допомоги, почнуться зміни в системі екстреної медицини та державних закупівлях ліків і медичних виробів.   

14 листопада – всесвітній день боротьби з діабетом

Дата створення: 08:46 15.11.2018

Цукровий діабет нині залишається однією з найнебезпечніших хвороб і стрімко перетворюється на епідемію XXI століття.