Комунальне підприємство "Турійська лікарня планового лікування"

Турійська ЦРЛ придбала новий сучасний кольпоскоп

У цьому році поліклінічне відділення Турійської лікарні отримало новий поштовх до розвитку. Завдяки адміністрації лікарні в  кабінет акушер-гінеколога закуплено новий сучасний кольпоскоп з системою відео- та фотофіксації.


Кольпоскопія – важлива складова консультації лікаря-гінеколога. Це огляд піхви та шийки матки під збільшенням. 
Кольпоскопія проводиться щорічно всім жінкам. Вона необхідна для виявлення підозрілих ділянок на поверхні шийки матки, які можуть бути дисплазією або раком шийки матки. Також під час кольпоскопії виявляють кондиломи, ерозії, ектопію циліндричного епітелію, атрофії, поліпи, ендометріозні осередки та інше. 
Кольпоскопію бажано робити в перші декілька днів після закінчення менструації. В особливій підготовці до процедури немає потреби. Але протягом 24 годин перед кольпоскопією необхідно утриматися від статевого життя і не використовувати вагінальні креми, свічки і т.п.
Для жінки кольпоскопія по відчуттях нічим не відрізняється від звичайного огляду. Лікар вводить у піхву гінекологічний розширювач («дзеркало»). Тампоном видаляються всі виділення. Окуляри кольпоскопа розміщують на відстані 10-15 см від входу в піхву. 
Лікар розглядає шийку матки при різному збільшенні. Зображення кольпоскопа виводиться на монітор, тому при бажанні пацієнтка може побачити стан своєї шийки матки. Лікар моє можливість зробити фотознімки, які в подальшому допомагають оцінити ефективність лікування захворювання шийки матки. 
Кожна жінка, якщо вона турбується про своє здоров’я, повинна щорічно відвідувати лікаря-гінеколога для профілактичного огляду з проведенням кольпоскопії та ПАП-тесту (мазок на онкоцитологію). 
Проведення кольпоскопії сприятиме поліпшенню виявлення захворювань шийки матки, насамперед передпухлинних і пухлинних новоутворень .
Чекаємо вас на огляд.