Комунальне підприємство "Турійська лікарня планового лікування"

Дерматоскопія

24 травня  2021 року в Україні відбувся всеукраїнський соціальний проект – День діагностики меланоми, що проводиться в нашій країні щорічно, починаючи з 2009 року, в рамках пан європейської програми «Євромеланома», учасниками якої є понад 30 країн.

Головна мета проекту – зменшення рівня смертності в Україні від меланоми – однієї з найбільш злоякісних пухлин, шляхом спонукання до ранньої діагностики та профілактики захворювання. Діагностика новоутворень шкіри проводиться за допомогою спеціального приладу – дерматоскопа.

Повідомляємо, що в КП «Турійська лікарня планового лікування» з червня 2021 року  можна обстежити родимки чи інші новоутворення шкіри за допомогою інноваційного цифрового дерматоскопа FireFly DE300, виробництва США, який багатократно збільшує проблемну ділянку шкіри та має спеціальний поляризаційний фільтр. При цьому цифрова технологія дозволяє зберігати дерматоскопічні зображення в індивідуальній базі кожного пацієнта і спостерігати за новоутворенням в динаміці.

Даний метод дослідження є абсолютно безпечним і безболісним. Протипоказів та спеціальної підготовки до дерматоскопії немає.