Комунальне підприємство "Турійська лікарня планового лікування"

Епідситуація щодо кору.

Продовжують реєструватися спалахи в дитячих організованих колективах, закладах освіти та сімейні вогнища у всіх районах і містах області. За останній звітний тиждень намітилась тенденція до зменшення числа випадків хвороби, зареєстровано на 40% менше захворілих.

Протягом останньої декади кір реєструється в усіх районах і містах області, найбільше у м.Луцьку, Луцькому, Горохівському, Ковельському, Ківерцівському, Ратнівському  і  Рожишенському районах.

З початку року за оперативними даними  закладів охорони здоров’я в області зареєстровано 1184 випадків кору, з них діти – 666 (56%) і 518 дорослих. В абсолютних числах проведено щеплень проти кору протягом січня місяця поточного року – 7496, з 01 по 27 лютого – 7497 щеплень.

На залишку в закладах охорони здоров’я і складі обласної бази спеціального медичного постачання станом на 27.02.2019 в наявності 74256 доз вакцини для профілактики кору, паротиту і краснухи.

Особи, контактні по кору протягом 72 годин від часу контакту, за умови, що вони не щеплені або не хворіли на кір, підлягають вакцинації. Якщо нема даних за вакцинацію чи хворобу в анамнезі, особа вважається не щепленою. Щеплення дорослим проводиться одноразово. Щеплення проводиться з розрахунку аби особа мала дві дози вакцини за життя. Мінімальний інтервал між двома щепленнями для профілактики кору має складати щонайменше 1 місяць.

УОЗ Волинської облдержадміністрації