Комунальне підприємство "Турійська лікарня планового лікування"

До уваги жителів району!

Внаслідок медреформи шляхом реорганізації в 2013р в нашому районі утворилося три підприємства –  Турійське відділення екстреної медичної допомоги,  центр ПМСД та власне КНП « Турійська ЦРЛ» ТРР, яка надає вторинну спеціалізовану медичну допомогу згідно підписаних пакетів НСЗУ. Кожне підприємство має свого керівника та фінансується окремо.  

   КНП « Турійська ЦРЛ» ТРР включає в себе амбулаторно-поліклінічний прийом вузьких спеціалістів ( амбулаторний прийом  на на другому поверсі поліклініки),  лабораторно- діагностичні послуги, стаціонарну допомогу.Слід зазначити, що реєстратура та сімейні лікарі, що знаходяться на першому поверсі,  відносяться до Ц ПМСД.

   Згідно реформи охорони здоровя, пацієнти мають право отримати безкоштовну медичну допомогу, що включена в пакет НЦЗУ, з якими підписав наш заклад. КНП « Турійська ЦРЛ» ТРР надає послуги безоплатно при наявності електронного направлення від сімейного лікаря чи іншого спеціаліста. Щоб отримати вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу в амбулаторних умовах  без направлення пацієнт може звертатися до шести лікарів: акушера-гінеколога, психіатра, нарколога, стоматолога, педіатра, фтизіатра.

   В електронному направленні не вказується ні заклад, ні лікар, до якого направляють пацієнта, лише код послуги та інформація про заклад і лікаря, який його створив. Місце отримання послуги пацієнт обирає самостійно,в будь-якій лікарні України, яка має контракт за відповідними пакетами послуг НСЗУ.

   Також слід зазначити, що електронне направлення обслуговується в плановому порядку і є дійсне 1 рік часу! Щоб отримати послугу за направленням, слід прийти в обраний заклад, попередньо записавшись, і повідомити лікарю номер направлення (витяг з наказу МОЗ 28.02.2020 №586 )

 Наприклад, якщо людина звернулася на прийом до свого сімейного лікаря та отримала електронне направлення на рентгенографію ОГК, потрібно записатися на прийом для отримання послуги в плановому порядку. Проте, виняток становлять ургентні,  невідкладні випадки, які обґрунтовані чітко визначеними критеріями або показаннями, що визначає лікар.

   Також КНП «Турійська ЦРЛ» ТРР надає платні послуги, які затверджені рішенням Турійської РР від 17.07.2020р. ( опубліковані на сайті ЦРЛ) .

 

Графіки роботи  КНП «Турійська ЦРЛ» ТРР

  1. Поліклінічне відділення

09:00-16:00

 

  1. Клінічно-діагностична лабораторія

Забір загального аналізу крові та

загального аналізу сечі                       09:00-12:00

Отримання  результатів                      13:00-15:00

 

Біохімічні аналізи

 Забір                                    09:00 – 10:00

           Отримання результатів      після 14:00

 

  1. Забір ІФА

Пн-Чт  - 09:00-14:00

Пт  -       09:00-11:00

     Отримання результатів

     Ср,Пт      після 15:00

 

  1. Рентгенологічне обстеження

09:00-17:00

  Щоб уникнути великого скупчення пацієнтів та  небажаних контактів хворих на коронавірус в період пандемії , здійснюється попередній запис в реєстратурі!

 

  1. УЗД-обстеження

Пн-Пт  - 10:00-12:00

згідно попереднього запису

 

  1. Ендоскопічне обстеження

Пн, Ср, Пт 09:00-11:40

 

  1. Стаціонарна допомога надається цілодобово.

До вашої уваги!  КНП «Турійська ЦРЛ» ТРР відноситься до закладів планового та відновного лікування, тому ургентні невідкладні випадки обслуговуються позачергово виключно в робочий час!