Комунальне підприємство "Турійська лікарня планового лікування"

Всесвітній день медичних сестер

У наш час ні одну лікарню світу, ні одну поліклініку неможливо уявити без медичних сестер. Вони допомагають вести амбулаторний прийом хворих, вони асистують при операціях, і звичайно ж, вони виконують масу потрібної і важливої роботи, щоб «поставити» на ноги хворого.

У будь-якому стаціонарі день починається не з перших променів сонця, а з появи в палаті медсестри. Вимірювання температури, тиску, перші ранкові процедури, підготовка до обходу і так далі, і так далі… Весь день на ногах, адже потрібно не просто чітко виконувати всі приписи лікарів, обов'язково потрібно проявляти турботу про кожного хворого, приділяти йому увагу, хоча б просто йому посміхнутися і підтримати. Тоді й настрій у людини покращиться, і справа на поправку швидше піде, адже не дарма кажуть, добре слово і дбайливе ставлення теж лікують.

Зараз медсестри – це професіонали своєї справи. Вони працюють зі складним медичним обладнанням, виконують складні процедури. Але так було не завжди. Ще якихось 200 років тому медсестер, як таких, не існувало. У лікарнях, в лазаретах і в так званих будинках для бідних за хворими доглядали доглядальниці, які не тільки про лікування, навіть анатомію людини практично не знали.

У Турійській ЦРЛ працює 98 медичних сестер, з них 3 молодих спеціаліста. За останні роки колектив молодших спеціалістів з медичною освітою значно омолодився. Всі енергійні, завзяті, кваліфіковані та компетентні у своїй справі, прагнуть освоїти всі ази сучасного сестринства. На базі установи створена Рада молодших спеціалістів з медичною освітою, до якої входять як медичні сестри з великим багажем стажу так і молодь, яка себе зарекомендувала як професіонали та брала участь в обласному конкурсі «Краща медсестра Волині». Доречі цього року на конкурсі буде представляти нашу установу Марія Хавура. Вона успішно закінчила  Ківецівський медичний коледж, а зараз працює медичною сестрою поліклініки. Тож бажаємо успіху та перемоги!

Кажуть, нелегко працювати в жіночому колективі. Але це можуть стверджувати тільки ті, що пліч-о-пліч працювали в ньому. Одним з представників чоловічої статі серед медичних сестер лікарні є Іван Крук. Він закінчив у 2009 році Ківерцівський медичний коледж і вже дев`ятий рік працює медичним братом поліклініки. Старанний, відповідальний, працьовитий, хороший фахівець та колега, а головне -  неодружений!

Головна медична сестра, Оксана Шумак.

 

У медсестри сьогодні свято,
Для неї це найкраща мить.
Роботи в неї так багато,
Нема коли очей й стулить!
Завжди охайна, в білому халаті,
Спішить на поміч кожному із нас,
І простирадла всім замінить у палаті,
І на сторожі вона кожен час!
І в день чудовий, міжнародний,
Ми хочемо Вам щиро побажать:
Натхнення Вам в такій важкій роботі,
І буде Вам всесвітня благодать!