Комунальне підприємство "Турійська лікарня планового лікування"

В Турійській лікарні запрацював кабінет відео-гастроскопії

З 25 січня 2021 року в Турійській лікарні запрацював кабінет відео-гастроскопії.

Це процедура, яка дозволяє  провести візуальне дослідження стравоходу, шлунку, дванадцятипалої кишки, який проводиться за допомогою спеціального апарату з камерою. На сьогодні відео-гастроскопія є одним із найдостовірніших джерел в отриманні інформації про стан шлунково-кишкового тракту. Відео-гастроскопія є абсолютно безпечною процедурою та може виконуватися під місцевою анестезією за допомогою спрею з анестетиком, яка зводить неприємні відчуття до мінімуму. Час даного обстеження складає 5-7 хв. Результати обстеження можливо записати на електронний носій, це дозволяє використати дані результати огляду для консультації із вузькопрофільним фахівцем.

Дане обстеження проводитися на сучасному обладнанні — Olympus (виробництво Японія). Перевагою даного апарату є точне збільшення зображення у декілька разів, з виводом на монітор, що дозволяє більш чітко роздивитись найменші зміни слизової. Даний метод обстеження дозволяє діагностувати: запальні захворювання слизової, всі види гастриту, різні утворення (поліпи, виразки, ерозії) та дозволяє виявити запальні і онкологічні процеси в стравоході, шлунку і дванадцятипалій кишці. Під час обстеження за необхідності можна взяти матеріал на біопсію (цитологічне чи гістологічне дослідження) для визначення морфології новоутворення (злоякісне чи доброякісне). А також визначити наявність Helicobacter pylori — бактерії, що інфікує різні області шлунка й дванадцятипалої кишки.

ПІДГОТОВКА ТА ПРОВЕДЕННЯ ПРОЦЕДУРИ

Перед проведенням процедури пацієнт повинен повідомити лікаря про супутні захворювання, зокрема про можливість алергічної реакції. Також  повідомити перелік ліків, які він приймає, оскільки деякі з них можуть викривляти результати дослідження.

Почати готуватися необхідно не пізніше ніж за день до проведення процедури виключаючи із раціону рибу, м'ясо, горіхи, крупи, боби, гриби, копчені продукти, гостру, жирну, важку їжу і алкоголь. Потрібно та­кож ви­клю­чи­ти куріння і жу­вальні гум­ки на­пе­ре­додні об­сте­жен­ня – во­ни мо­жуть спро­во­ку­ва­ти підви­ще­ну сек­рецію сли­зу в шлун­ку, яка бу­де пе­реш­код­жа­ти йо­го огля­ду. Останній прийом їжі, легка вечеря, повинна бути не менше ніж за 8 годин до процедури.

Тому, якщо ви потребуєте якісної та професійної ендоскопічної діагностики — звертайтеся! Ми завжди готові Вам в цьому допомогти!