Комунальне підприємство "Турійська лікарня планового лікування"

Перший крок до отримання статусу «Чиста лікарня безпечна для пацієнта»

Питання поширення нозокоміальної інфекції та антибіотикорезистентності, а також інфекційної безпеки медичного персоналу – лікарів та медичних сестер – одна з актуальних як в Україні, так і у світі в цілому.

Саме на вирішення цих питань і спрямований Всеукраїнський проект «Чиста лікарня безпечна для пацієнта». Проект проводиться за ініціативою Асоціації медичних сестер України та громадської організації Служби організації інфекційного контролю.
Мета проекту – забезпечення високого рівня гігієни в лікувальних закладах України, профілактика професійного захворювання медичного персоналу, запобігання поширенню внутрішньолікарняної інфекції, економія коштів лікувальних закладів.
12 березня 2019р. у КНП «Турійська ЦРЛ» ТРР, за погодженням адміністрації, Службою організації інфекційного контролю (СОІК) було проведено первинний аудит у хірургічному та терапевтичному відділеннях. У процесі аудиту фахівець СОІК склала аудиторський протокол огляду відділень, де зазначила зауваження щодо оснащення засобами та обладнанням для проведення дезінфекції відповідно до Стандартів оснащення об’єктів у відділеннях.
Також в присутності молодших спеціалістів з медичною освітою та молодших медичних сестер проведено відео-урок та семінар на теми «Ефективне прибирання та дезінфекція у ЗОЗ» та 
«Комплексні системи гігієни рук медичних працівників». По закінченню семінару було проведено тестування.
Подальшим завданням установи є вирішення питань по аудиту, забезпечення відділень засобами та обладнанням для проведення дезінфекції зазначених у проекті.